LIVE Netwerk: een netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat resoluut inzet op muziekprogrammatie en podiumkansen biedt aan jonge en lokale artiesten.

Door de krachten te bundelen, wil het netwerk via samenwerking en uitwisseling sterker staan en vrijwilligers, organisatoren en artiesten meer en beter ondersteunen. Elke speler binnen LIVE Netwerk engageert zich om een actieve en zichtbare rol op te nemen die mee het verschil maakt in het bestaande muzieklandschap. Ze streven naar een kwalitatieve en diverse programmatie met veel aandacht voor jong geweld, zowel op als naast het podium.

data/upload/assets/PaEl_-_20210202-_D9A0732.jpg

Als laagdrempelige podia wil het netwerk een springplank vormen voor muziek op lokaal niveau naar het bredere muzikale circuit. Bovendien wil het meer jonge artiesten speelkansen geven en een groter en breder publiek aantrekken. Elk op hun eigen manier leggen de organisaties klemtonen in hun muzikaal engagement.

De Kinky Star, gekend als ‘dat klein donker kot aan de Vlasmarkt’ ambiëren zoveel mogelijk optredens mogelijk in één week, De Serre zet in op samenwerking met Muziekodroom en crossover begeleiding. De Stroate en Asgaard zijn elk een platform voor een heel andere muzikale scene en vele anderen zoals Jakkedoe, De Nest, Zenith, Sojo, Ten Goudberge zetten in gemeentelijke en kleinstedelijke context in op een sterke en levendige muziekscene.

LIVE Netwerk werkt nauw samen met VI.BE. In 2020 vormden ze voor het eerst één circuit tijdens het natraject van Sound Track, waarbij ze in 2021 speelkansen zullen bieden aan het jong talent van dit podium- en kansenparcours. Naast Sound Track zullen ook binnen Lokale Helden de krachten gebundeld worden.

data/upload/assets/_D9A0178.jpg

De spelers van LIVE Netwerk zijn Kavka in Antwerpen, Wollewei in Turnhout, De Serre in Hasselt, Club 9 in Koersel-Beringen, XL in Herk-de-Stad, Plug-In in Leopoldsburg, Klokhuis in Hamme, Kinky Star in Gent, Zenith in Dendermonde, Asgaard in Gentbrugge, De Nest in Sint Niklaas, SOJO in Kessel-Lo, De Klinker in Aarschot, JOC Ieper in Ieper, Ten Goudberge in Wevelgem, Comma in Brugge, Bolwerk in Kortrijk, Jakkedoe in Desselgem & De Stroate in Kortrijk.

Meer weten? Neem dan contact op met ingmar.doumen@formaat.be!

Foto's: Theiabeeldenmakers

Heb je zelf ook nuttige praktijkervaring?

Is je jeugdhuis straf bezig? Inspireer andere jeugdhuizen en stuur ons jouw praktijkervaring.

Vertel het ons

Heb je zelf ook een vraag voor Formaat?

Zit je na het lezen van dit artikel nog met prangende vragen? Beantwoordt het niet helemaal aan je verwachtingen? Heb je opmerkingen over de inhoud van deze pagina? Laat het ons dan zeker weten!

Stel jouw vraag