RADAR in 2017

RADAR is het vormingsweekend van Formaat. Een weekend lang kunnen jongeren uit jeugdhuizen allerhande vormingen en workshops volgen die individuele skills aanscherpen en het bestuur van het jeugdhuis makkelijker en beter maakt.

RADAR Rendez-Vous

Sinds 2017 gaat RADAR ook regionaal omdat co-creatie met de jeugdhuizen zelf belangrijk is en we zo korter op de bal spelen. Enkele maanden voor RADAR komen we samen met jeugdhuizen uit de regio op de zogenaamde RADAR Rendez-Vous. We geven er het programma vorm, creëren de look & feel en plannen de communicatie in. Uit de RADAR Rendez-Vous ontstaat een kernteam van jeugdhuisjongeren die zich engageren om de RADAR mee op te bouwen en vorm te geven. Wil je RADAR mee vormgeven ook al kon je er niet bij zijn op een RADAR Rendez-Vous? Mail dan naar vorming@formaat.be.

RADAR in november 2017

November belooft met twee RADARs een drukke maar bijzonder interessante RADAR-maand te worden. Waarvoor moet je nu op welke RADAR zijn? We sommen het hieronder makkelijk voor je op.

1. RADAR Under Construction (2 - 5 november)

Op RADAR Under Construction wijken we even af van de normale formule waarbij je je kan inschrijven op verschillende vormingen. Op RADAR UC krijg je meteen the full package. Je schrijft niet in voor een sessie, je schrijft in voor een avontuur van vier dagen!

RADAR Under Construction is een vierdaagse vorming met als doel de kruisbestuiving van kennis en talent. Deze RADAR is op maat ondernemende en/of artistieke jongeren.

Kom proeven van alle artistieke en ondernemerschapsprojecten die plaats vinden in Vlaanderen. We bundelen onze talenten en werken toe naar een gezamenlijk toonmoment op Dag van de Jeugdhuizen (4 november).

Meer info vind je op de inschrijvingspagina.

2. RADAR Rewind (24 - 26 november)

Op 24, 25 en 26 november (of één dag ervan) neemt RADAR Rewind je mee terug in de tijd! Kom naar het Verloren Bos in Lokeren en stap in de teletijdmachine. Op RADAR Rewind baan je je een weg via verschillende tijdperken. Op je tocht kan je in het kasteel ridders tegenkomen, maar evengoed raven in 90’s stijl of je laten betoveren door de flappers uit de Roaring Twenties!

Gelukkig zijn er daarnaast opnieuw tal van interessante workshops over allerlei jeugdhuisthema's. Heb je het niet makkelijk nieuwe bezoekers en vrijwilligers aan te trekken? Weet je niet goed hoe je je jeugdhuis het best voorstelt aan sponsors en potentiële partners? Zie je het vooral praktisch en leer je liever photoshoppen, een PA bedienen of wil je DJ worden? Of wil je je verdiepen in conflicthantering en drugpreventie? Geen probleem. Jij kiest.

Meer info vind je op de inschrijvingspagina.