Wil je muziek afspelen in het jeugdhuis, dan moet je de auteurs en uitvoerders van die muziek vergoeden.

Vaakgestelde vragen

Het jeugdhuis betaalt een jaartarief Billijke Vergoeding. De plaatselijke jeugdbeweging maakt gebruik van onze zaal. Mogen zij ook gebruik maken van ons tarief?

Ja. Het jaartarief Billijke Vergoeding is gebonden aan een locatie. Zolang het tarief dekt wat er die avond, mag elke gebruiker van de locatie er beroep op doen.

Maak je zelf gebruik van een externe locatie, ga dan bij de uitbater na of de Billijke Vergoeding reeds betaald is. Of je kan ook zoeken op www.ikgebruikmuziek.be

Het jeugdhuis betaalt een jaartarief Sabam, via het jeugdhuistarief en Billijke vergoeding. We plannen echter een activiteit op een externe locatie. Kunnen we gebruikmaken van onze tarieven?

Neen. Van zodra je buiten je eigen locatie gaat, gelden jouw jaartarief voor Sabam en Billijke Vergoeding niet meer. Je moet dus steeds aangifte doen, tenzij de locatie zelf reeds een bijdrage betaalt.

Het jeugdhuis betaalt een jaartarief Sabam, via het jeugdhuistarief. De plaatselijke jeugdbeweging maakt gebruik van onze zaal. Mogen zij ook gebruik maken van ons tarief?

Neen. Het tarief is niet overdraagbaar. Dwz dat het enkel geldt voor je eigen jeugdhuiswerking.

Indien je je zaal verhuurt, mag de huurder hier dus geen gebruik van maken.
Wanneer het een initiatief betreft in naam van het jeugdhuis dat wordt uitgevoerd/getrokken door derden, dan valt het onder de gewone jeugdhuiswerking.

In ons jeugdhuis luisteren we naar de radio. Mag dit?

Ja. Dit is helemaal legaal. Hiervoor moet je naast het jaartarief voor Sabam en Billijke Vergoeding niets extra betalen.

Wij gebruiken Youtube om muziek te spelen. Is dat legaal?

Nog niet zo heel lang geleden, doogde Sabam het gebruik van Youtube. Ondertussen hebben Sabam en Youtube de afspraak gemaakt dat Youtube enkel voor persoonlijk gebruik gelicentieerd is. Je mag Youtube dus niet gebruiken in het jeugdhuis.

Wil je toch gebruik maken van streaming in het jeugdhuis, kijk dan hier.

Heb je zelf ook nuttige praktijkervaring?

Is je jeugdhuis straf bezig? Inspireer andere jeugdhuizen en stuur ons jouw praktijkervaring.

Vertel het ons

Heb je zelf ook een vraag voor Formaat?

Zit je na het lezen van dit artikel nog met prangende vragen? Beantwoordt het niet helemaal aan je verwachtingen? Heb je opmerkingen over de inhoud van deze pagina? Laat het ons dan zeker weten!

Stel jouw vraag