Geluidsnormen

Sinds januari 2013 zijn de nieuwe Vlaamse geluidsnormen in werking. In het kader van het gehoorschadebeleid werd ook de VLAREM-wetgeving aangepast. VLAREM staat voor Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning.

Opgelet! Op 28/2/18 werden de nieuwe regels voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ingevoerd. Al die regels vind je in deze brochure.

De regelgeving over het maximale geluidsniveau in Vlaanderen geldt voor:

alle muziekactiviteiten die toegankelijk zijn voor publiek en waar elektronisch versterkte muziek wordt gespeeld. Dat wil zeggen dat iedere openbare activiteit met opgenomen muziek (bv. cd’s, mp3 ...) of elektronisch versterkte livemuziek (bv. liveoptredens met microfoons, versterkers ...) onder deze regelgeving valt. De geluidsnormen gelden dus zowel voor een café met gewone achtergrondmuziek, een fuif in een zaal of een tent, muziek in een fitnesszaal, een dansvoorstelling, een eetfestijn met achtergrondmuziek, een theatervoorstelling met muziek, een optreden in een kleine of grote zaal als voor een festival in openlucht. En dus ook voor jeugdhuizen!

Heb je zelf ook nuttige praktijkervaring?

Is je jeugdhuis straf bezig? Inspireer andere jeugdhuizen en stuur ons jouw praktijkervaring.

Vertel het ons

Heb je zelf ook een vraag voor Formaat?

Zit je na het lezen van dit artikel nog met prangende vragen? Beantwoordt het niet helemaal aan je verwachtingen? Heb je opmerkingen over de inhoud van deze pagina? Laat het ons dan zeker weten!

Stel jouw vraag