Jong Goud

In 2012 bestonden de jeugdhuizen een halve eeuw: dat verdiende een boek. Een boek over bezieling en bevlogenheid, over groeiende initiatieven en vertakkende idee├źn. Over jeugdhuizen als plekken waar jonge mensen ruimte vinden om hun ding te doen.

Inhoud

Dit boek is een jeugdhuis

Jong Goud is een boek dat de balans opmaakt. Een boek met een korte duik in de geschiedenis en vooral een stevige blik vooruit. Een boek met ambities, kritieken en suggesties. Met de wensen en dromen van jongeren en ervaringsdeskundigen. Een boek dat wil inspireren, over de grenzen van jeugdhuizen heen. Een mooi boek, dat ook. Dat boek heet Jong Goud. Het eerste boek dat een jeugdhuis is.

Jongeren in de cockpit

Jongeren zaten in de cockpit voor het maken van dit boek. Onder deskundige begeleiding van illustratrice Julie Tavernier, schrijfster Maud Vanhauwaert en fotografen Jimmy Kets en Hans Otte. Achter dit boek schuilt een creatieproces waarin jongeren konden samenwerken, leren, experimenteren, vallen en opstaan. Typisch jeugdhuiswerk. Jong Goud is een visueel pareltje dat jongeren en experten aan het woord laat.

Jong Goud is verschenen bij Uitgeverij Vrijdag n.a.v. 50 jaar jeugdhuizen

  • Jeugdhuizen die aangesloten zijn bij Formaat kunnen het boek bestellen voor 10 euro per exemplaar (+ verzendingskosten).
  • Niet aangesloten bij Formaat? Dan kost het boek 15 euro per exemplaar (+ verzendingskosten)

Bestellen kan via een mailtje naar redactie@formaat.be.