Project Infrastructuur

Formaat is een partnerschap aangegaan met drie organisaties die jongeren uit het deeltijds onderwijs begeleiden: Jongerenatelier vzw (ruime regio rond Kortrijk), Compaan vzw (ruime regio rond Gent) en WELA vzw (ruime regio rond Antwerpen).

Deze partnerorganisaties kunnen vele werken uitvoeren. Van verfraaiingswerken en klussen, tot herstellingen en renovatiewerken. Denk hierbij zeker aan schilderwerken, verlichting plaatsen, isolatie plaatsen, sanitaire problemen oplossen, etc. Wil je enkel en alleen een lekkende kraan laten herstellen: dat kan ook. Wil je het hele jeugdhuis onder handen nemen: ook dat kan.

Jongeren uit het deeltijds onderwijs volgen een traject dat hen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Dit betekent dat zij geen halfslachtig werk mogen afleveren. De begeleider is constant aanwezig bij de werken en zorgt ervoor dat het eindresultaat juist is.

Wat kost het?

Ook financieel is dit een interessante samenwerking voor de jeugdhuizen. Door de subsidies van minister Smet hebben we ervoor kunnen zorgen dat jeugdhuizen maar €11,53 per uur moeten betalen voor een hele ploeg (1 begeleider en 5 jongeren).

De materiaalkosten zijn uiteraard wel volledig voor het jeugdhuis. Echter, sommige gemeentes hebben hier subsidies voor. Formaat staat altijd klaar om de jeugdhuizen te helpen bij deze aanvraag.

Multiplek

Onder de naam Multiplek organiseert Formaat regelmatig projecten voor jeugdhuizen die hun infrastructuur willen vernieuwen.

Interesse?

Stuur dan een mailtje naar Maarten.Tytgat@formaat.be.

Zoek een ander project