Dag van de Jeugdhuizen 2017

Contactpersoon

Formaat initieert jaarlijks een Dag van de Jeugdhuizen, een dag waarop de jeugdhuizen en Formaat het belang en de diversiteit van de jeugdhuizen in de kijker zetten. Op de Dag van de Jeugdhuizen laten we zien dat jeugdhuizen unieke plekken zijn. Van, voor en door jonge mensen.

DVDJH 2017

De hoogmis. De hoogdag. Het hoogtepunt van het jaar. De feestdag van de jeugdhuizen. Jawel, Dag van de jeugdhuizen komt eraan! Op 4 november 2017 zetten meer dan 400 jeugdhuizen zichzelf in de kijker. Zet je deuren open en nodig buren, vrienden, politici, neven, nichten en huisdieren uit naar Dag van de Jeugdhuizen in jouw jeugdhuis. Toon op Dag van de Jeugdhuizen waarom jij <3 van jouw jeugdhuis!

Waarom Dag van de Jeugdhuizen

Vlaanderen is ruim 400 jeugdhuizen rijk en dat mag iedereen weten! Voor de buitenwereld is het niet altijd even duidelijk wat er zich nu binnen die vier muren van het jeugdhuis afspeelt. Op Dag van de Jeugdhuizen blinkt jouw jeugdhuis uit in wat het goed is en willen we dat aan zo veel mogelijk mensen uit de buurt laten zien. Is het nu metal, sport, skaten, ondernemen, kunst, koken, concerten organiseren, fuiven, zomerfestivals … Het gebeurt allemaal onder, boven, rond en binnen het jeugdhuis. Op Dag van de Jeugdhuizen vragen we jeugdhuizen hun deuren open te stellen voor iedereen en te laten zien wat voor een pracht erin schuilt.

Doe mee

Doe mee, want jij en je jeugdhuis verdienen een feest(dag)! Maar hoe? Binnenkort kan je jouw jeugdhuis registreren op www.dagvandejeugdhuizen.be. Die website is momenteel in volle opbouw, dus houd ’m goed in de gaten. Op www.dagvandejeugdhuizen.be registreer je jouw jeugdhuis en activiteit; Wij brengen alles letterlijk in kaart. En weetje, geregistreerde jeugdhuizen krijgen allerlei voordelen… ’t Is maar dat je het weet. Keep an eye on it! ;-)

Creativiteit

Dit jaar brengen we extra in beeld hoe creatief jeugdhuizen zijn. We horen je al denken ‘euh wij doen niet aan artyfarty toestanden” – al kan dat natuurlijk. Bedacht je met het jeugdhuis eens een gek fuifconcept? Ziet jullie DJ-booth er ge-wel-dig uit? Kan je er skaten op een skateramp of chillen in allerlei gezellige tweedehands meubels? Hebben jullie kaas gegeten van videosnufjes of gaan jullie wijs om met de buren? Ja, ook dat is creativiteit! En de jeugdhuizen staan er bol van! Dat is wat we iedereen willen laten ontdekken op Dag van de Jeugdhuizen.

Wat kan je al doen?

Laat je creativiteit nu al de vrije loop! Brainstorm over een leuk evenement en bedenk de gekste dingen. Met vragen kan je terecht bij dagvandejeugdhuizen@formaat.be.

Maak je eigen affiche

Elk jeugdhuis kreeg een affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen in zijn brievenbus. Een affiche die tot stand kwam dankzij een fijne samenwerking met jeugdhuis De Ressort en fotograaf Guillaume Decock.

Net zoals De Ressort, is elk jeugdhuis uniek. Het jeugdhuislandschap is diverser dan ooit. Eén affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen is dus eigenlijk onmogelijk. Daarom roepen we elk jeugdhuis op om zijn eigen affiche te maken.

Hoe? Dat is heel simpel:

  • Maak een foto van de mensen in het jeugdhuis. Wees jezelf, toon wie je bent, wat de identiteit is van jouw jeugdhuis en laat zien waarvoor jouw jeugdhuis staat.
  • Print af op een A3-formaat. Check eventueel of de jeugddienst je hierbij wil helpen.
  • Kleef je foto op de template affiche die ook in het pakket zat.
  • Op www.dagvandejeugdhuizen.be vind je binnenkort een toolbox met dezelfde info en visuals om een eigen online beeld te maken.

Hang de affiche van de Ressort én die van jezelf op aan ramen, deuren, muren, poorten én verspreid ze natuurlijk ook online.

Ontving je geen affiche? Contacteer dan dagvandejeugdhuizen@formaat.be.

Online buzz

Sta je al te popelen om te starten aan de voorbereidingen? Doe dat dan gewoon en deel zo veel mogelijk ideeën, foto’s en filmpjes ervan op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat met hashtags #dvdjh #ilovemyjeugdhuis.

Zet jezelf op aanwezig op het Facebook-evenement ‘Dag van de Jeugdhuizen 2017’.

Zoek een ander project