12 juni 2020
Onlangs kwam het goede nieuws dat jeugdhuizen konden heropstarten onder bepaalde voorwaarden vanaf 8 juni. Bij de organisatie van de heropstart van een jeugdhuis komt heel wat kijken. Formaat wil jeugdhuizen hierin zo goed mogelijk ondersteunen. Daarom organiseerden we een webinar. Kon je er niet live bij zijn? Bekijk de webinar dan hier terug.

Formaat vzw organiseerde op woensdag 10 juli een webinar over de heropstart van het open jeugdwerk. Hiermee bedoelen we werkingen met een open aanbod die zich onderscheiden van bijvoorbeeld speelpleinen, jeugdbewegingen en vakantiekampen. Werkingen die zich richten op kinderen onder 15 jaar, kijken best naar het zomerplan voor speelpleinen/dagkampen op de website van De Ambrassade. Voor de organisatie van (grote) evenementen verwijzen we graag door naar Ikorganiseer.be

Met meer dan 200 deelnemers heeft deze webinar zijn doel zeker niet gemist. Na de uiteenzetting van de jeugdwerkregels én de regels voor drinkgelegenheden, die trouwens steeds na te lezen zijn in het draaiboek, was er tijd voorzien om een aantal grote vragen te beantwoorden. Door de grote omvang van de webinar, konden de Formaat ondersteuners niet live alle vragen beantwoorden. De vragen die de deelnemers konden stellen in de chatfunctie, hebben we beantwoord en gebundeld in een handige FAQ pdf die je hier kan terugvinden.

Kon je niet aanwezig zijn op dit online infomoment? Geen nood, je kan de webinar hier herbekijken.

Ook de presentatie stellen we graag ter beschikking. Opgelet, het is eigen aan deze crisis dat niets zeker is en dat er mogelijks nieuwe versoepelingen en wijzigingen komen. Check daarom altijd de laatste versie van het draaiboek. De datum van de laatste update staat steeds op de eerste bladzijde vermeld.

Heb je nog vragen, Onze ondersteuners staan voor je klaar:

Of via mail: ​vraaghet@formaat.be 

Of op onze website: ​www.formaat.be/corona ​ 

Tel: ​03 226 40 83