06 september 2019
Het is Vraag Het Vrijdag! Iedere eerste en derde vrijdag van de maand beantwoorden wij jouw vragen. Vandaag: "Wat is en doet Sociare voor mijn jeugdhuis?"

Wat doet Sociare?

Sociare is de werkgeversorganisatie voor de socio-culturele sector. Ze informeert en adviseert werkgevers, organiseert vormingen rond personeelsbeleid en werkgeverschap en verdedigt de belangen van werkgevers in de sociaal culturele sector. Meer lezen? www.sociare.be

Lidmaatschap bij Sociare

Elk lid van Formaat, die werkgever is en valt onder paritair comité 329.01, sluit ook automatisch aan bij Sociare. Bovenop het lidmaatschap bij Formaat, betaal je ook het lidmaatschap bij Sociare, in ruil kan je beroep doen op al hun diensten en krijg je een paswoord om in te loggen op hun website.

Informatie en advies

Via het online platform ‘Mijn Sociare’ heb je toegang tot uitgebreide informatie over verschillende thema’s en kan je allerhande modeldocumenten zoals bijvoorbeeld arbeidsreglementen, arbeidsovereenkomsten … en tools om al je personeelszaken op orde te stellen terugvinden.

Uiteraard kan je ook per e-mail of telefoon terecht bij Sociare voor advies op maat.

Ook inbegrepen is de mogelijkheid voor een individuele consultatie voor het opstellen van het arbeidsreglement, ontslag, wendbaar en werkbaar werk, besprekingen in de Raad van Bestuur, met het personeel of met de sociale inspectie, of bij de toepassing van regels rond flexibele tewerkstelling.

Werk maken van je personeelsbeleid

Tijd om je arbeidsreglement nog eens onder de loep te nemen? Werken aan een onthaalbeleid voor je nieuwe beroepskrachten? Of sta je al verder en ga je als jeugdhuis voor een doordacht talent -en competentiebeleid? Sociare organiseert op regelmatige basis vormingen over specifieke thema’s.

Wens je begeleiding bij een sollicitatieprocedure of ondersteuning op maat, dan kan je steeds bij Formaat terecht.

Meer weten?

In jeugdhuizen met tewerkstelling zijn beroepskrachten sleutelfiguren voor de werking. Onder andere via het groepslidmaatschap bij Sociare probeert Formaat werkgevers in jeugdhuizen te ondersteunen om de juiste omkadering voor de beroepskrachten te voorzien.

Een goede plek om daarmee te beginnen is hier.

Heb je toch nog vragen? Mail dan naar vraaghet@formaat.be .