04 november 2019
Amnesty International organiseert jaarlijks een wereldwijde schrijfmarathon. In december schrijven miljoenen mensen evenveel kaartjes en brieven voor mensen in nood. Doe mee met jouw jeugdhuis en organiseer een schrijfmarathon!

Dit jaar staat de schrijfmarathon in teken van jongeren die vervolgd of geïntimideerd worden, of zelfs erger. De thema’s die dit jaar aan bod komen zijn klimaatverandering, vluchtelingenrechten, vrouwenrechten en mensenrechten. Ontdek op de website van Amnesty International voor/naar welke jongeren je dit jaar kan schrijven. Hoe meer brieven, hoe groter de druk op autoriteiten om te zorgen voor gerechtigheid.

Ook jouw jeugdhuis kan zijn steentje bijdragen door zelf een schrijfmarathon te organiseren. Je kiest zelf voor welke cases je schrijft, alle tien, of enkele. Registreer je hier en ontvang je schrijfpakket

Voor elke case heb je de optie om een brief te schrijven naar de lokale regeringen of naar de persoon zelf om hem/haar te steunen en aan te moedigen. Amnesty International voorziet een schrijfpakket zodat je onmiddellijk aan de slag kan. Hoe jullie schrijfmarathon eruitziet en wanneer het plaatsvindt, kies je volledig zelf. Koppel de schrijfmarathon bijvoorbeeld aan een instuifavond, een filmavond, slam poetry of maak er een op zichzelf staand evenement van.

Geen inspiratie? Jeugdhuis Sojo organiseerde al een schrijfmarathon: