10 mei 2019
Poppunt en de livesector, waaronder Formaat en de jeugdhuizen, organiseren samen een gloednieuw podium- en kansenparcours voor artiesten met talent & ambitie: Sound Track. Speel je in een band of ben je singer-songwriter, MC, soloact of liveproducer? Schrijf je dan in laat je opmerken door de muzieksector. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een stevige prijzenpot en een onvergetelijke ervaring.

Sound Track is de opvolger van de vroegere provinciale pop- en rockconcoursen De Zes, FrappantPOP, Kampioenschap van Brussel, Limbomania, Oost.Best!, Rockvonk en Westtalent. Poppunt, de clubs van het Clubcircuit, AB en de Vlaamse en Brusselse jeugdhuizen slaan nu de handen in elkaar om samen een nieuwe generatie artiesten te ondersteunen in hun traject.

Sound Track zoekt de sound van elke regio in Vlaanderen en Brussel. Alle genres en stijlen zijn welkom, van hiphop, metal, electronica, rock, lo-fi, hardcore, singer-song, jazz, folk, punk en global sounds. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is.

Uit de inzendingen worden 136 bands geselecteerd die beoordeeld worden door 10 ambassadeurs uit de meest uiteenlopende genres en muziekscenes (check de video’s op sound-track.be). Onder andere Blackwave, Ayco Duyster en Compact Disk Dummies staan paraat om het aanstormende talent te spotten.

Tijdens de laatste twee weekends van september en de eerste van oktober vinden maar liefst 23 selectieavonden plaats in de concertzalen van clubs en jeugdhuizen evenredig verspreid over de vijf provincies en Brussel. 46 van de 136 deelnemende artiesten gaan naar zes regionale finales.

Klik hier voor meer informatie.