05 december 2018
Baanbrekers, het tewerkstellingsproject van Formaat, gaat met een nieuw fotoproject aan de slag met een groep jongeren en hun talenten en interesses. Samen met de jongeren gaan ze op zoek naar hun talenten, om die vervolgens verder te ontwikkelen en hen te helpen ontdekken hoe die talenten en interesses op werkgebied in te zetten. 

Anis van Baanbrekers geeft meer uitleg over het project:

"Wanneer we met de jongeren hun talenten en interesses hebben ontdekt en mee aan de slag zijn gegaan, halen we de jongeren uit hun comfortzone. We leren ze via fotografie over zichzelf nadenken en hun eigen omgeving te zien. We gaan op bedrijfsbezoeken, we ontvangen fotografen om inspiratie op te doen, we bezoeken musea en drukkerijen, enzovoort."

"We leggen tijdens het project heel hard de link met de arbeidsmarkt. Op het einde van het project organiseren we een fototentoonstelling, tijdens die tentoonstelling organiseren we ook een mini-jobbeurs waarbij we jongeren in gesprek willen laten gaan met mensen uit het werkveld. Als er bijvoorbeeld een van de jongeren graag leerkracht wil worden, nodigen we een leerkracht uit voor deze jobbeurs, zodat hij of zij met die leerkracht in gesprek kan gaan."

Meer weten over Baanbrekers? Neem dan een kijkje op www.baanbrekers.be.