03 december 2018
Afgelopen 24 november ofte Dag van de Jeugdhuizen opende Jeugdhuis 2050 - één van de drie jeugdhuizen binnen de Antwerpse Formaatwerking - een nieuw artistiek jeugdlokaal.

Het lokaal is opgesplitst in twee delen: enerzijds is er ruimte voor een artistiek gedeelte, anderzijds is er een chillruimte voor tieners en meisjes. De jongeren kunnen er hun muziektalenten ontwikkelen en versterken. Daarnaast is ook een filmstudio voorzien waar het jeugdhuis in 2019 een filmcrew willen opstarten om opdrachten uit te voeren.

Het budget voor het artistiek lokaal kwam van de burgerbegroting. Meer daarover vind je op https://www.burgerbegrotingprojecten.be.

Met dat geld heeft het jeugdhuis samen met de tieners en meisjes gebrainstormd om het lokaal in te kleden. Zowel alles wat er in het lokaal staat is door de tieners en meisjes voorgesteld. Op Dag van de Jeugdhuizen werd het jeugdlokaal ingehuldigd met een receptie, een workshop 'studie' en een twee concertjes van jong talent.

Tijdens de DVDJH’zen was er een leuke opening waar een receptie was voorzien en een workshop ‘studio’. Axel en Ikram hebben de rode lint doorgeknipt en we kregen 2 acts te zien.