15 maart 2019
Formaat onderschrijft mee de eisen van Platform 21/3 en loopt op zondag 24 maart mee met de nationale betoging tegen racisme in Brussel.

Plaform 21/3

Racisme en discriminatie hebben een vernietigende impact op het leven van een groeiend aantal mensen en daarom op onze samenleving als geheel. We willen laten zien dat racisme geen plaats heeft in de jeugdsector en de gehele samenleving. Een stem en steun bieden voor jongeren die racisme ondervinden.

Formaat wil dan ook de sector van jeugdhuizen, jeugdcentra en jongereninitiatieven aanmoedigen om deel te nemen aan de nationale betoging tegen racisme, op zondag 24 maart in Brussel. Die betoging wordt voor het tweede jaar georganiseerd door Platform 21/3, een collectief van organisaties en burgers tegen racisme en discriminatie.

De antiracistische beweging schuift zes eisen - die Formaat ook ondersteunt - naar voor die ze hard wil maken met de betoging.

  1. Gelijke toegang tot de arbeidsmarkt, woningmarkt en onderwijs
  2. Warme en kwaliteitsvolle vluchte- lingenopvang
  3. Geen verbod op levensbeschouwelijke tekens
  4. Wijzig de nieuwe vreemdelingenwet
  5. Geen etnische profilering
  6. De dekolonisering doortrekken in musea, leerplannen, schoolboeken, bibliotheken, straten en pleinen, media ...

Platform 21/3 vraagt dat de zes eisen deel uitmaken van een ambitieus gecoördineerd interfederaal actieplan tegen racisme.

Wat kan jouw jeugdhuis of organisatie doen?

Kom mee naar de nationale betoging in Brussel! De manifestatie vertrekt om 14u aan Brussel-Noord en maakt een mooie wandeling richting het Vossenplein. Met de organisatie is afgesproken dat jongeren en jeugdverenigingen vooraan de betoging gaan lopen. We spreken daarom af om 13u45 aan Brussel-Noord. Vind de Formaat vlaggen aan de kop van de betoging en loop mee!

data/upload/assets/20190319_Route_betoging_tegen_racisme_680x.jpg