02 maart 2018
Het is Vraag Het Vrijdag! Iedere eerste en derde vrijdag van de maand beantwoorden wij jouw vragen. Spoiler alert: we beginnen de eerste Vraag Het Vrijdag met goed nieuws!

De jeugdhuizen die lid zijn van Formaat krijgen van de VRT/SPORZA de toestemming om de Sporza-uitzendingen van het WK-voetbal op groot scherm uit te zenden. Hoera! De hele zomer voetbal in jouw jeugdhuis op groot scherm.

Vooraleer je zomaar begint uit te zenden, moet je wel voldoen aan enkele voorwaarden. Die hebben we hieronder handig voor je opgesomd.

Voorwaarden:

  • Best houd je het kleinschalig en betrek je geen partners .
  • Je moet voldoen aan de voorwaarden die FIFA stelt voor niet-commerciĆ«le activiteiten met maximaal 5000 aanwezigen. Meer info vind je hier en hier.
  • De live-uitzending moet van begin tot einde vertoond worden (incl. sponsor billboard voor en na de uitzending).
  • Het live-signaal moet je live, integraal, ongewijzigd en zonder enige toevoeging of onderbreking vertonen.
  • Het jeugdhuis mag zich niet voordoen als een officiĆ«le partner van FIFA of het WK voetbal 2018, van de Belgische voetbalbond of van VRT/Sporza. Ook eventuele partners of sponsors mogen dit niet.
  • Je mag bij het publiek dat jouw evenement bijwoont niet de indruk wekken dat je evenement georganiseerd wordt vanuit de VRT.
  • Afhankelijk van de plaats waar de uitzending plaatsvindt, moet je controleren of het huidige jaarcontract met Sabam en de billijke vergoeding deze uitzending dekt. Indien niet moet je een bijkomende toelating aanvragen.

Ben je in orde met alle voorwaarden? Ga er dan helemaal voor en nodig iedereen uit voor wekenlang live voetbal op groot scherm in jouw jeugdhuis!

Het WK voetbal vindt plaats in Rusland, van 14 juni tot en met 15 juli. De eerste wedstrijd wordt dus gespeeld op donderdag 14 juni, op zondag 15 juli strijden de twee laatst overgebleven landen voor de beker. De Rode Duivels spelen hun eerste match in Sotsji tegen Panama op maandag 18 juni.

Zelf vragen over jouw jeugdhuis waar je maar geen antwoord vindt? Stel ze aan vraaghet@formaat.be.