04 oktober 2017
​Op 4 november vieren we Dag van de Jeugdhuizen! Die dag zetten we samen de jeugdhuizen positief in de kijker. Dit jaar tonen we aan de buitenwereld hoe uniek, creatief en divers jeugdhuizen zijn. En daar kan jij bij helpen.

Maak je eigen affiche

Onlangs vond elk jeugdhuis een affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen in de brievenbus. Een affiche die tot stand kwam dankzij een fijne samenwerking met jeugdhuis De Ressort en fotograaf Guillaume Decock.

Net zoals De Ressort, is elk jeugdhuis uniek. Het jeugdhuislandschap is diverser dan ooit. Eén affiche voor de Dag van de Jeugdhuizen is dus eigenlijk onmogelijk. Bij deze willen we elk jeugdhuis oproepen om zijn eigen affiche te maken.

Hoe? Dat is heel simpel:

  • Maak een foto van de mensen in het jeugdhuis. Wees jezelf, toon wie je bent, wat de identiteit is van jouw jeugdhuis en laat zien waarvoor jouw jeugdhuis staat.
  • Print af op een A3-formaat. Check eventueel of de jeugddienst je hierbij wil helpen.
  • Kleef jouw foto op de template affiche, die ook in het pakketje te vinden is.
  • Op www.dagvandejeugdhuizen.be vind je binnenkort een toolbox met visuals (template affiche en banners) om een eigen online beeld te maken.

Kreeg je nog niets in je brievenbus? Trek dan aan de alarmbel bij dagvandejeugdhuizen@formaat.be!

Hang de affiche van de Ressort én die van jezelf op aan ramen, deuren, muren, poorten én verspreid ze van wanneer je kan natuurlijk ook online.

Doe mee

Laat aan Formaat en de wereld weten dat je meedoet op 4 november. Neem vijf minuutjes de tijd en registreer jouw jeugdhuis op www.dagvandejeugdhuizen.be (bijna bijna!. Organiseer je ook een activiteit? Voeg die dan toe! Zo verschijnt jouw jeugdhuis op de landkaart met deelnemende jeugdhuizen.

Vertel over jouw jeugdhuis

Vertel je buurt over Dag van de Jeugdhuizen in jouw jeugdhuis en nodig iedereen uit. Dat kan bijvoorbeeld met een persbericht naar een lokale krant, het magazine van jouw gemeente of site van de buurt. In het Formaat Magazine van oktober en op www.dagvandejeugdhuizen.be lees je stap voor stap hoe je zo’n persbericht opstelt.

Meer info op www.dagvandejeugdhuizen.be.

Vragen? Stel ze via dagvandejeugdhuizen@formaat.be.