08 februari 2021
In de week van 8 tot 14 februari verkondigen we massaal onze liefde voor de Belgische muziek. Samen met VI.BE, spelers uit de muzieksector, VRT en diverse media zet ook Formaat met ikorganiseer.be de spotlights op muziek van eigen bodem en het zwaar getroffen muzieklandschap.

Formaat brengt jeugdhuizen met een hart voor Belgische muziek samen in LIVE Netwerk

Bovenop de #ikorganiseerbelgisch-actie, grijpen Formaat en ikorganiseer.be het moment om LIVE Netwerk voor te stellen: een netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat resoluut inzet op muziekprogrammatie en podiumkansen biedt aan jonge en lokale artiesten.

Door de krachten te bundelen, wil het netwerk via samenwerking en uitwisseling sterker staan en vrijwilligers, organisatoren en artiesten meer en beter ondersteunen. Elke speler binnen LIVE Netwerk engageert zich om een actieve en zichtbare rol op te nemen die mee het verschil maakt in het bestaande muzieklandschap.

Als laagdrempelige podia vormt het een springplank voor muziek vanop lokaal niveau naar het bredere muzikale circuit. Bovendien wil het netwerk meer jonge artiesten speelkansen geven en een groter en breder publiek aantrekken. Elk op hun eigen manier zetten de jongereninitiatieven nog meer in op muziek en bouwen ze mee aan een rijkere Belgische muzieksector.

Zo ambieert het Gentse muziekcentrum Kinky Star minstens vijf optredens per week te organiseren en zetten ze bovendien via ‘JonGeduld’ samen met jonge muzikanten de eerste stappen naar grote podia. De Serre in Hasselt brengt als creatieve broeikas dan weer muzikant, organisator en kunstenaar samen en werkt hiervoor nauw samen met Muziekodroom.

data/upload/assets/_D9A9837.jpg

De Stroate geeft als jeugdcultuurcentrum een platform aan hiphoppers in Kortrijk en Asgaard doet hetzelfde voor metalheads in Gent. Jakkedoe, De Nest concerten, Zenith, Sojo en Ten Goudberge creëren op hun beurt een levendige muziekscene in gemeentelijke en kleinstedelijke context … En zo kunnen we nog even doorgaan.

In 2020 vormden de 19 initiatieven voor het eerst één circuit tijdens het natraject van Sound Track. Als onderdeel van dit podium- en kansenparcours doen ze in 2021 samen waar ze best in zijn: speelkansen bieden aan jong talent.

data/upload/assets/PaEl_-_20210202-_D9A0732.jpg

Meer weten over LIVE Netwerk of goesting om er ook deel van uit te maken? Hier vind je meer info. 

Foto's: Theiabeeldenmakers