07 december 2018
Het is Vraag Het Vrijdag! Iedere eerste en derde vrijdag van de maand beantwoorden wij jouw vragen. Vandaag: "Kan ik voor mijn jaarcontract bij Sabam een elektronische factuur ontvangen?"

Sinds kort is het mogelijk om jouw kwartaalfactuur via elektronische weg te verkrijgen. Dat past allemaal in het kader van de modernisering van de diensten van SABAM. Voor occasionele evenementen was dit vroeger reeds het geval, maar nu kan het dus ook voor je jeugdhuistarieffactuur.

Als Sabam een e-mailadres heeft van jouw jeugdhuis, dan ben je normaal gezien al gecontacteerd geweest hierover. Jeugdhuizen die dat willen, kunnen uiteraard nog steeds een papieren factuur aanvragen.

Je kan ook rechtstreeks melden aan Sabam dat je in de toekomst een elektronische factuur wenst te ontvangen door te mailen naar nico.balthau@sabam.be. Vergeet dan zeker niet de juiste identificatiegegevens van jouw jeugdhuis te vermelden.

Wat is Sabam nu?

SABAM is de Belgische vereniging voor componisten, auteurs, uitvoerders, tekst- en liedjesschrijvers. SABAM is enkel de inningsmaatschappij. De maatschappij int auteursrechten en speelt die door naar de auteurs en componisten van de muziek.

Het jeugdhuistarief

Jeugdhuizen die aangesloten zijn bij Formaat, kunnen bij SABAM gebruik maken van het jeugdhuistarief: Tarief 127. Dit is een voordelig tarief dat SABAM in overleg met Formaat opstelde en dat afgestemd is op de diversiteit in de jeugdhuissector.

Het jeugdhuistarief bestaat uit een gunstig basistarief, aangevuld met voordelige activiteitentarieven. Kijk hier voor de volledige omschrijving van het jeugdhuistarief. (Opgelet, de prijzen zijn exclusief btw. Er komt dus nog 6% bij.)

Heb je zelf een vraag waarop je op onze website geen sluitend antwoord op lijkt te vinden? Stel ze dan aan vraaghet@formaat.be.