12 februari 2020
Goed nieuws voor de sport minnende jeugdhuizen: alle jeugdhuizen lid bij Formaat mogen het EK voetbal 2020 uitzenden op groot scherm!

Net als bij het WK twee jaar geleden, diende Formaat voor al zijn leden een aanvraag in om de voetbalwedstrijden te mogen uitzenden. En goed nieuws: we verkregen die toestemming onder bepaalde voorwaarden!

Voorwaarden om EK 2020 uit te zenden in het jeugdhuis:

  • De organisatie gebeurt op een niet commerciĆ«le basis.
  • Je hebt maximaal 300 bezoekers per wedstrijd.
  • Er wordt geen toegangsgeld gevraagd.
  • Er is geen sponsoring mee gemoeid: geen sponsoring op de affiches, er worden geen sponsorgadgets uitgedeeld.
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van het logo van UEFA, en er is ook geen vermelding van 'UEFA EURO 2020'.

Voldoe je toch niet aan de voorwaarden, dan moet je een uitzondering vragen aan de UEFA. Dat kan je doen via deze link. Let wel: de UEFA kan je hiervoor een financiƫle bijdrage aanrekenen.

SABAM

Als je jeugdhuis een tarief audiovisueel heeft bij Sabam, is er geen probleem. Je betaalt dan immers al een bijdrage op het uitzenden van beeld. Tenzij het op een andere locatie plaatsvindt. Heb je enkel een tarief audio en heb je het tarief 127A (met evenementen), dan mag je uitsluitend de voetbalwedstrijden uitzenden. Sabam heeft daar namelijk geen rechten op.

Waar en wanneer

Ben je in orde met alle voorwaarden? Ga er dan helemaal voor en nodig iedereen uit voor wekenlang live voetbal op groot scherm in jouw jeugdhuis!

De wedstrijden van het EK voetbal in 2020 worden in twaalf verschillende landen gespeeld vanaf 12 juni tot en met zondag 12 juli 2020. De Rode Duivels spelen hun eerste match Sint-Petersburg tegen Rusland op zaterdag 13 juni.

Vragen hierover? Stel ze aan vraaghet@formaat.be!