24 augustus 2020
We kunnen het niet ontkennen: Corona heeft de jeugdhuissector voor een heleboel uitdagingen gezet. Vanuit Formaat en de jeugdsector kunnen we alleen maar onze waardering uiten voor hoe jeugdhuizen zijn omgegaan met de afgelopen periode. Formaat wil ook nu jeugdhuizen helpen. We leggen even uit hoe we dit coronaproof kunnen doen.

Delen van relevant corona nieuws voor jeugdhuizen

Via de website, mailings, nieuwsbrieven, Instagram en Facebook blijf je op de hoogte van het meest relevante corona nieuws. Op www.formaat.be/corona vind je al onze corona gerelateerde artikels. Zo ben je weer helemaal up-to-date in tijden van coronacrisis en -maatregelen.

Meten van de financiële impact van de coronamaatregelen

Om de financiële impact van deze crisis te kunnen inschatten, ontwikkelde Formaat een Excel bestand waarin je een crisisbegroting kan maken voor jouw jeugdhuis. Die tool kan je hier downloaden.

Voor vragen over de financiële impact kan je terecht bij al onze online kanalen.

Online ondersteuning en advies

Via vraaghet@formaat.be blijven we bereikbaar. Ook kan je onze ondersteuners contacteren via mail of Messenger. Hieronder nog eens de verschillende e-mailadressen en de facebookaccounts van onze ondersteuners op een rijtje. De mailadressen van de ondersteuners vind je terug op onze medewerkerspagina. Bel of videocall je graag eens met de ondersteuner uit jouw buurt, laat ons dat zeker weten.


Team Vrijwillige initatieven


Team geprofessionaliseerde initiatieven

Formaat op bezoek

Heb jij liever dat er een ondersteuner langskomt in het jeugdhuis? Dat kan ook nog, maar op basis van een concrete ondersteuningsnood die een fysiek bezoek verantwoordt. Neem gerust contact op met jouw jeugdhuisondersteuner om een moment te zoeken dat voor jullie past.

Uiteraard vragen wij ook om de nodige coronamaatregelen te volgen als wij op bezoek gaan. Wat vragen wij om te doen wanneer een medewerker van Formaat langskomt:

  • De hygiëneregels blijven essentieel: handen wassen met water en zeep, en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
  • Activiteiten vinden het liefst buiten plaats. Als dat niet kan, moet de ruimte voldoende verlucht worden.
  • Hou 1,5 meter afstand, behalve voor mensen uit uw eigen huishouden, uw uitgebreide bubbel van 5 personen en kinderen jonger dan 12.
  • Draag een mondmasker tijdens het bezoek.