27 september 2019
Op 28 november 2019 organiseert Formaat een inspiratievoormiddag over open jeugdwerk.

In het voorjaar van 2019 verbreedde Formaat haar missie, om op die manier dichter aan te sluiten bij de realiteit van haar achterban en haar belangrijkste doelgroep: jongeren. En, meer specifiek, jongeren die zich op één of andere manier organiseren om aanbod te creëren met en voor leeftijdsgenoten.

Formaat creëert ruimte voor jongeren en hun initiatieven door open jeugdwerk te stimuleren, te ontwikkelen en te verbinden. Met meer en sterker open jeugdwerk dragen we bij aan een meer duurzame samenleving die haar diversiteit inzet als een sterkte.

De keuze voor ‘open jeugdwerk’ is evident: enerzijds sluit de term beter aan bij de diversiteit van de brede groep initiatieven die Formaat vandaag ondersteunt. Anderzijds is het ook een manier om organisaties en overheden te inspireren om hun jeugdwerkpraktijk op een moderne manier in te vullen. Zonder daarbij voorbij te gaan aan de waarde van wat vandaag al werkt.

Daarom ging Formaat in gesprek met een brede groep leden, supporters en partners: van jeugdhuizen tot nieuwe jeugdwerkinitiatieven, het landelijk jeugdwerk en verschillende overheden.

Eerder dan het begrip ‘open jeugdwerk’ te claimen ging Formaat op zoek naar de invulling die het meest aansluit bij Formaat. Welke invulling van ‘open jeugdwerk’ sluit het meest aan bij onze achterban? Wat maakt ons anders dan andere organisaties? Wat is voor ons ‘open jeugdwerk’ en op welke manier willen we initiatieven ondersteunen?

We zetten dit gesprek graag verder op onze inspiratievoormiddag die doorgaat op 28 november in Leuven.

Wat kan je verwachten?

  • We stellen het proces dat we hebben gelopen en de resultaten die er uit voortkomen aan je voor
  • We inspireren je graag met een aantal goede praktijken die passen binnen het concept ‘open jeugdwerk’
  • We nodigen je uit om mee in gesprek te gaan over de invulling van het concept en de positionering van Formaat binnen het jeugdwerklandschap

Praktisch

Wanneer: 28 november van 9u tot 14u
Waar: Stadhuis/Mijn Leuven, Naamsestraat 3, Leuven
Voor wie: jeugdwerkers, jeugdambtenaren en bevoegde schepenen, landelijk jeugdwerk en andere jeugdwerksympathisanten
Prijs: 9 euro (inclusief maaltijd)
Inschrijven