07 mei 2019
Persbericht
ikorganiseer.be is online! Het is dé plek voor organisatoren van muziekevenementen om al hun informatie, inspiratie en tools te vinden.

www.ikorganiseer.be is een gloednieuwe website die jonge organisatoren van muziekevenementen ondersteunt, informeert en inspireert. De site moet jongeren zin doen geven om te organiseren en hen op een heldere manier van correcte informatie voorzien.

www.ikorganiseer.be is een website van jeugdwerkorganisatie Formaat vzw, tot stand gebracht in samenwerking met zeven structurele partners: De Ambrassade, Chiro, Scouts & Gidsen, KLJ, Bataljong, KSA, en muzikantenorganisatie Poppunt.

data/upload/assets/20190508_ikorganiseer_680x.jpg

Formaat directeur Tom Dierckx:

“Vlaanderen telt heel wat muziekevenementen voor en door jongeren. Van een klein concert in het jeugdhuis of een jaarlijkse fuif van de jeugdbeweging tot initiatieven van collectieven die ontstaan uit een bepaalde subcultuur. De evenementen zijn even divers als de jongerencultuur zelf. De nood aan ondersteuning en kwalitatieve informatie rond de organisatie van evenementen is dan ook groot. Dankzij de samenwerking met alle grote spelers uit het jeugdwerk en Poppunt zijn we ervan overtuigd daarin te slagen.”

Meer dan informatie en wetgeving

Ook jeugdwerkers, jeugdambtenaren en beleidsmakers zullen hun gading vinden op ikorganiseer.be. Het helpt hen om hun evenementenbeleid tot een hoger niveau te tillen en jongeren correct te adviseren.

www.ikorganiseer.be is voor organisatoren dé plek bij uitstek om betrouwbare en kwalitatieve informatie te raadplegen. Maar inspiratie uitwisselen met elkaar wordt minstens even belangrijk. Daarvoor doen we beroep op alle spelers uit het veld: jonge individuele organisatoren, beleidsmakers, organisatoren aangesloten bij jeugdbewegingen enzovoort. Kortom, een weerspiegeling van het doelpubliek van ikorganiseer.be.

Via sociale media wil ikorganiseer.be jongeren prikkelen met verhalen, updaten met relevant nieuws en hen een collectieve stem geven.

Opdracht vanuit Vlaamse overheid

www.ikorganiseer.be is de opvolger van fuifpunt.be. Die website bood tot 2017 informatie rond alles wat te maken had met fuiven. Die term en informatie is anno 2019 te beperkt en komt niet meer tegemoet aan de nood van organisatoren van muziekevenementen. Als federatie van jeugdhuiswerk in Vlaanderen bouwde Formaat jarenlang expertise op rond muziekevenementen. Zo kwam deze doelstelling bij Formaat terecht ken keurde Vlaams Minister van Jeugd die in 2018 goed.

Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz:

"Vlaanderen is rijk aan jongeren die binnen en buiten het jeugdwerk experimenteren met organiseren. Een one stop shop als ikorganiseer.be zal hen goesting geven om vooral zo verder te doen en nog vele anderen zin geven om te ondernemen. Het is mooi om te zien hoe alle experts in het veld hiervoor de krachten bundelen. Dankzij hen krijgen jongeren de nodige inspiratie, info en tools om de vele evenementen in onze regio naar een nóg hoger niveau te tillen."

data/upload/assets/20190508_ikorganiseer_680x2.jpg

Meer persinformatie:

  • Ikorganiseer.be is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de hoofddoelgroep: jongeren. Enkele verhalen van jongeren uit het veld vind je in het persdossier.
  • Quotes van organiserende jongeren, Formaat directeur Tom Dierckx en Vlaams Minister van Jeugd Sven Gatz, meer info over hoe ikorganiseer.be ontstaan is en een link met het memorandum van Formaat vind je in het persdossier.
  • Volg ikorganiseer.be op Facebook, Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief.
  • Andere persvragen? Bel Free Anckaert – 0493 10 49 22.

Persinformatie

Contacteer Free Anckaert: free.anckaert@formaat.be / 0493 10 49 22.