03 juli 2020
Welke evenementen kunnen nu nog wél en niet doorgaan sinds de coronamaatregelen? Alles wat je moet weten, hierzo!

Sinds 1 juli bevinden we ons in een nieuwe fase van de coronamaatregelen in België. Evenementen mogen onder strenge voorwaarden terug doorgaan. Goed nieuws dus: organisatoren van evenementen kunnen heropstarten! Al zal die heropstart geleidelijk aan en onder bepaalde voorwaarden gebeuren. 

Kan mijn evenement plaatsvinden en hoe? 

De afgelopen periode heeft de overheid in samenspraak met de evenementensector een COVID Event RISK Model uitgewerkt met een bijhorend protocol. Dit maakt het mogelijk om evenementen te organiseren onder zeer strikte voorwaarden. Daarnaast hebben andere sectoren zoals cultuur en de horeca ook protocollen en draaiboeken uitgewerkt. Op basis van al deze informatie hebben wij een draaiboek uitgewerkt op maat van de jeugdsector. Zo kunnen ook jeugdverenigingen en jongeren in het algemeen veilig muziekevenementen organiseren.

Je vindt de nodige informatie en het draaiboek hier op ikorganiseer.be

Hoe kunnen we ons evenement annuleren?

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat heel wat evenementen moeten geannuleerd worden. Maar hoe pak je het annuleren van een evenement nu concreet aan? Hoe beperk je de schade van het annuleren van een evenement voor het jeugdhuis? En hoe zorg je ervoor dat bezoekers tevreden zijn over je aanpak? In dit artikel vind je alvast enkele aandachtspunten en tips terug.

Wat zijn de financiële gevolgen voor ons jeugdhuis?

De coronacrisis heeft ongetwijfeld financiële gevolgen voor jeugdhuizen. De inkomsten uit evenementen vormen voor veel jeugdhuizen een belangrijke inkomstenbron. In dit artikel lees je hoe je kan omgaan met de financiële gevolgen voor je evenement als gevolg van de coronamaatregelen.

    Heb je nog vragen rond het coronavirus en het jeugdhuis? Stuur dan een mailtje naar vraaghet@formaat.be.