01 april 2019
Vanaf 1 april 2019 veranderen de erkenningscriteria, het reglement en de polis van de gratis vrijwilligersverzekering. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en Nederlandstalige organisaties in Brussel. Organisaties die nog in aanmerking komen, kunnen vanaf 1 april hun nieuwe erkenningsnummer aanvragen. Ze krijgen na goedkeuring beschikking over 1000 gratis vrijwilligersuren gedurende 12 maanden. Na die periode kunnen ze hun erkenning verlengen.

Het engagement van de vele vrijwilligers aan een warme en solidaire Vlaamse samenleving is van onschatbare waarde. De erkenning die de samenleving en overheid kan uitdrukken voor dat vrijwillig engagement, zit in het creƫren van een vrijwilligersvriendelijk klimaat. Daarom zorgt Vlaanderen voor een gratis vrijwilligersverzekering.

Vanaf 1 april 2019 krijgt deze verzekering een update:

  • Een nieuw reglement met nieuwe erkenningscriteria
  • Een verbeterde polis
  • Een nieuw digitaal loket om alles wat betreft deze verzekering te regelen, van erkenning tot aangifte van activiteiten: www.gratisvrijwilligersverzekering.be

Je kan bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht om je erkenningsnummer voor deze verzekering aan te vragen, ook de Brusselse organisaties. In deze brochure ontdek je alvast hoe je samen met ons kan zorgen dat je vrijwilligers de beste bescherming genieten. Heb je nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Meer info? Check www.vrijwilligersverzekeren.be of deze brochure.