01 augustus 2019
Sinds kort kan je de ticketverkoop van jouw jeugdhuis laten verlopen via ASSIST. Ben je geabonneerd op Assist PLUS, dat is de volledige versie van Assist waarmee je toegang krijgt tot de rubriek 'Activiteiten', dan kan je er meteen mee aan de slag.

Organiseert jouw jeugdhuis een evenement waar tickets in voorverkoop verkocht worden? Of willen jullie online T-shirts of andere zaken verkopen? Dat kan vanaf nu via Assist. Jullie klanten/bezoekers worden doorverwezen naar een betaalpagina waar ze online kunnen betalen en ontvangen nadien een ticket met unieke barcode. Die barcode zorgt er ook voor dat je aan de ingang van je evenement snel en efficiënt tickets kunt scannen.

Als lid van formaat kan je gratis gebruik maken van de basisversie van Assist en voor een bedrag 99 euro per jaar kan je gebruik maken van de Assist PLUS. Het ticketsysteem is enkel beschikbaar in Assist PLUS en is in 2019 zonder extra kosten te gebruiken. Je kan dit jaar dus nog een onbeperkt aantal tickets verkopen zonder enige meerkost. Vanaf 2020 betaal je € 0,49 (incl. BTW) per verkocht ticket en dit pas vanaf het 501ste ticket.

De betaling wordt geregeld via de jaarlijkse afrekening van het jaarabonnement. Hou er dus rekening mee dat die afrekening hoger kan uitvallen dan je gewend bent, indien je doorheen het voorbije jaar meer dan 500 tickets via Assist verkocht hebt. Wordt jouw abonnement op Assist betaald door de federatie of koepel waar je aangesloten bent, dan wordt hier uiteraard rekening mee gehouden in deze jaarlijkse afrekening.

Alle info over het ticket systeem van Assist vind je hier.

Vragen hierover? Stel ze dan aan vraaghet@formaat.be.