30 oktober 2018
Samen met andere jeugdwerkspelers Jes, Kras en Scouts & Gidsen trok Formaat voor een week naar Marokko voor het 'JISR Caravan' project. JISR betekent brug in het Arabisch. En dat is dan ook wat we daar (figuurlijk) gingen bouwen.

Vier Belgische jeugdwerkorganisaties (Formaat, Jes, Kras en Scouts & Gidsen) bouwen met twee Marokkaanse organisaties (ISAAF and Homme et environnement) bruggen tussen jongeren hier en ginder.

Op een week tijd toveren jongeren een auto om tot een educatieve tool. Aan de hand van spelletjes en methodieken leren kinderen en jongeren met de tool rond drie thema's: milieu, sport en cultuur (waaronder bv: social media, graffiti etc.).

Het project ontstond twee jaar geleden met een klein kerngroepje van Belgische jongeren die op prospectie gingen in Marokko. In twee jaar tijd groeide het uit tot een onderneming met dertig jongeren uit Belgiƫ en twintig uit Marokko.

Het project is een unieke kans voor de jongeren om eens over het muurtje te kijken. De jongeren leren zichzelf beter kennen en leren vooral Marokko op een unieke manier kennen. Zowel jongeren als begeleiders werken er aan verschillende competenties en worden achteraf dan ook beloond met een bijhorend certificaat.

Alle jongeren die meegaan met Formaat zijn vrijwilligers van Formaat of onze Antwerpse jeugdhuizen Jeugdhuis Schietgang, Jeugdhuis 2050 en Jeugdcentrum Den Eglantier.