15 juni 2018
​In februari van dit jaar lanceerde het departement Cultuur, Jeugd & Media het masterplan ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’. Dit plan moet ervoor zorgen dat het jeugdwerk een plek wordt waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel zich thuis voelen. Ongeacht afkomst, sociaaleconomische status, lichamelijke of psychische toestand.

Om het jeugdwerk hierbij een duwtje in de rug te geven, lanceert het departement de projectoproep ‘sociale integratie’. Ook jeugdhuizen komen hier zeker voor in aanmerking.

Ben je benieuwd of dit iets kan zijn voor jouw werking? Hier vind je kort de criteria waarop je project en organisatie beoordeeld wordt.

Minister Sven Gatz lanceert de projectoproep in het kader van het Masterplan Diversiteit in/en het jeugdwerk. Hij heeft daarvoor een budget voorzien van één miljoen euro met maximaal 75.000 euro per project. Lees de oproep van Sven Gatz hier.

Formaat ondersteunt jeugdhuizen die een project willen indienen

  • We schreven een leidraad om je te helpen bij het invullen van je subsidieaanvraag
  • Wil je graag feedback op je dossier? Mail je dossier dan voor 8 juli naar Sean Hendrickx via sean.hendrickx@formaat.be

Laat het ons zeker weten als je een project ingediend hebt!