24 januari 2013
Persbericht
​Op donderdag 24 januari brengt Formaat professionals uit de jeugdhuissector samen.

Op donderdag 24 januari brengt jeugdhuisfederatie Formaat professionals uit de jeugdhuissector samen. Op de Dag van de Beroepskracht verzamelen zij voor een boeiende mix van ontmoeting, uitwisseling en vorming in jeugdcentrum Togenblik en cultuurcentrum Ter Vesten in Beveren.

In de jeugdhuissector zijn er op lokaal vlak momenteel 249 professionals aan het werk. Het gaat om zowel educatieve, administratieve als logistieke medewerkers. Niet elk jeugdhuis heeft tewerkstelling. Van de 409 leden van Formaat, stellen 101 jeugdhuizen één of meerdere beroepskrachten te werk. Deze professionals zetten in op de kwaliteit van het jeugdhuis en zorgen voor stabilteit en continuïteit. Bovendien ondersteunen ze de vrijwilligers die het jeugdhuis runnen zowel op inhoudelijk als zakelijk vlak.

Op de Dag van de Beroepskracht daagt Formaat de professionals uit om zowel op inhoudelijk als zakelijk vlak de kwaliteit van de jeugdhuizen te verbeteren. De federatie stelde daarom een gevarieerd programma samen en ging op zoek naar deskundige begeleiders uit de eigen sector en daarbuiten.

Pedro De Bruyckere, auteur van o.a. ‘De Jeugd is tegenwoordig’ trapt de dag op gang met een prikkelende keynote voor alle deelnemers. Daarna werken de professionals in kleinere groepen verder rond thema’s die de sector aanbelangen. Bijna alle sessies zijn volzet.

Praktische informatie Dag van de Beroepskrachten

  • Wanneer? Donderdag 24 januari 2013 van 9u30 tot 17u00
  • Waar? Jeugdcentrum Togenblik en Cultuurcentrum Ter Vesten, Beveren
  • Programma? www.formaat.be en in bijlage bij dit bericht