08 januari 2013
De "Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren" bekroont projecten van jonge mensen.

De "Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren" bekroont projecten van jonge mensen die onderling begrip en verstandhouding tussen Europeanen verbeteren. Organiseerde jij zo'n tof project? Dien dan snel je kandidatuur in.

De verschillende talen en culturen zijn een troef voor de Europese Unie, maar maken het er niet altijd makkelijker op om met elkaar in contact te komen. De "Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren" bekroont projecten van jonge mensen (16 tot 30 jaar) die onderling begrip en verstandhouding tussen Europeanen verbeteren.

Wat kan je winnen?

Alle nationale winnaars ontvangen een uitnodiging om de ceremonie van de Karel de Grote-prijs voor de Jeugd bij te wonen in Aken, op 7 mei 2013. Daar maakt de Europese jury drie Europese winnaars bekend. Zij winnen tot 5000 euro en een bezoek aan het Europees Parlement.

Hoe kan je winnen?

  • Dien je project in voor 28 januari 2013
  • De drie beste projecten zullen in twee stappen geselecteerd worden.
    • Eerste fase: de nationale jury's, bestaande uit minstens twee leden van het Europees Parlement en een vertegenwoordiger van een jeugdorganisatie, selecteren voor 19 maart 2013 een nationale winnaar uit alle 27 EU-lidstaten.
    • Tweede fase: een Europese jury, bestaande uit drie leden van het Europees Parlement, de voorzitter van het Europees Parlement en vier vertegenwoordigers van de Stichting Internationale Karel de Grote-Prijs van Aken, kiest voor 25 april 2013 de winnaar uit de 27 door de nationale jury's geselecteerde projecten.

De 'Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren' is een gezamenlijk initiatief van het Europees Parlement en de Stichting Internationale Karel de Grote-prijs Aken.