22 mei 2018
​Duid met stip aan in je agenda: Dag van de Jeugdhuizen 2018 valt op zaterdag 24 november. En dit jaar wordt een specialleke!

Nieuw gemeentebestuur: hier is het jeugdhuis!

Op zondag 14 oktober trekken we met z’n allen naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 24 november a.k.a. Dag van de Jeugdhuizen zal jouw gemeente dus een kersvers gemeentebestuur hebben. En dat bestuur zal op Dag van de Jeugdhuizen kennismaken met jouw jeugdhuis!

Organiseer op Dag van de Jeugdhuizen een activiteit met, in het teken van, of in samenwerking met je nieuwe burgemeester, schepenen en/of gemeenteraad. Nodig bijvoorbeeld de nieuwe burgemeester van jouw gemeente uit in jouw jeugdhuis. Of nodig meteen ook de schepen van jeugd en het gehele gemeentebestuur uit.


data/upload/assets/DVDJH2018_teaser_teaserkaartje_animated.gif

Ontvang hen alsof ze koning Filip en koningin Mathilde zijn (dat mag je gerust letterlijk nemen). Laat hen jouw jeugdhuis van zijn beste kant zien. Toon hen waarom het jeugdhuis zo belangrijk is voor de buurt, de gemeente en de jongeren!

Een nieuwe burgemeester? Een nieuw bestuur? Hoe moet je die dan gaan aanspreken of aanschrijven? Je hoort het misschien al in Keulen donderen en hebt geen idee hoe eraan te beginnen. Geen paniek, wij zullen je daarbij helpen. Met handige tools, templates en een grote campagne staan we samen sterk.

De gemeente is superbelangrijk voor jouw jeugdhuis

Waarom zou je nu je nieuwe burgemeester of schepen van Jeugd gaan uitnodigen in jouw jeugdhuis? Het antwoord is heel simpel: een goede relatie met het gemeentebestuur is van cruciaal belang voor het jeugdhuis. De gemeente staat op politiek niveau het dichtst bij jouw jeugdhuis en kan dus beslissend zijn over heel wat zaken. Misschien is het gebouw van jouw jeugdhuis wel eigendom van de gemeente, waarom dan niet meteen beste vriendjes worden?

Jeugdhuizen hebben nood aan erkenning en bekendheid. Zowel bij het lokaal bestuur als in jouw buurt maar ook in gans Vlaanderen. Dat signaal krijgt Formaat regelmatig van zijn leden, van jullie. De Dag van de Jeugdhuizen is het antwoord. Samen laten we zien wat jeugdhuizen zijn en kunnen.

>>> Meer info over Dag van de Jeugdhuizen vind je op www.dagvandejeugdhuizen.be
>>> Meer info over de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober vind je hier.