10 november 2017
Op Dag van de Jeugdhuizen op zaterdag 4 november vierden we het bestaan van 420 jeugdhuizen. Het gaat goed met de jeugdhuizen. Dat werd nog maar eens aangetoond op een spetterende Dag van de Jeugdhuizen

Meer dan ooit is het jeugdhuis de plek waar jongeren samenkomen en zichzelf kunnen zijn. Met een stijging van 43 jeugdhuizen op 10 jaar tijd, zijn er meer jeugdhuizen dan gemeenten. Ook het aantal vrijwilligers steeg. 10.868 jongeren engageerden zich het afgelopen jaar als vrijwilliger in het jeugdhuis.

Over heel Vlaanderen openden jeugdhuizen op Dag van de Jeugdhuizen op 4 november de deuren en organiseerden zij allerhande activiteiten. Jeugdhuizen zijn broeiplekken voor creativiteit en activiteiten als metalyoga, ware kunstfestivals, jeugdhuis als rusthuis ... zijn maar enkele voorbeelden.

Formaat mocht langsgaan bij De Ochtend op Radio 1 om meer uitleg te geven over Dag van de Jeugdhuizen en wat jeugdhuizen anno 2017 zijn. Je herbeluistert het hier.

VRT-Journaal en VTM-journaal kwamen een kijkje nemen bij de sessie metalyoga in Asgaard in Sint-Amandsberg. Bekijk hier de reportage van het VRT-Journaal. Hier herbeleef je Dag van de Jeugdhuizen via het VTM-journaal.

Mee dansen met Minister van Jeugd Sven Gatz doe je hier.

Tot volgend jaar!