Op donderdag 25 november vind de jaarlijkse Dag van de Beroepskracht plaats. Dit jaar strijken we neer op 5 verschillende locaties en behandelen we per locatie een ander actueel thema.

Programma

Het opzet is simpel: zowel in Antwerpen, Brussel/Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg gaat op 25 november dag, simultaan, een Dag van de Beroepskracht door. Je schrijft in voor de regio waar in je actief bent als beroepskracht.

Naar goede gewoonte starten we dag met onthaal en koffie om ons klaar te stomen voor een intrigerende talks over actuele thema's. In elke regio verwelkomen we een andere spreker en focussen we ons op andere prangende topics. Moest je dus echt ge├»nteresseerd zijn in een bepaald thema, kan je gerust aansluiten bij een talk in een andere provincie. Na de lunch worden jullie op pad gestuurd met een DYI coachingpakket, om vervolgens de dag af te sluiten met een netwerkmoment.

Thema's

  • Roeselare: motiveren van vrijwilligers

Vrijwilligers motiveren is altijd al een uitdaging geweest waar initiatieven ook voor de coronacrisis aandacht aan moesten besteden. Vrijwilligers zijn de stuwende kracht van een organisatie. Als er enkele sterkhouders wegvallen, kan dit grote consequenties hebben. De coronacrisis heeft dit proces nog meer versterkt. Daarom zetten we dit thema op het programma! Kom te weten welke factoren invloed hebben op de motivatie van vrijwilligers en op welke manier je ze langdurig gemotiveerd kunt houden.

  • Hasselt: de volgende generatie

Jeugdwerkorganisaties staan en vallen met generaties ge├źngageerde jongeren die mee hun schouders onder de werking zetten. Hoe kan je je als organisatie voorbereiden op de volgende generatie?

  • Gent: diversiteit

Diversiteit in het jeugdwerk: Het is er al duizend keer over gegaan, maar hoe maak je het waar? Demos, De Ambrassade, VDSen en hele resem aan partners uit het jeugdwerk bundelde hun ervaringen en expertise in de Toolbox Diversiteit in het Jeugdwerk. Tijd om die inzichten uit de doeken te doen!

  • Brussel: outreachend werken

Kom achter je bureau en stap binnen in de leefwereld van jongeren! Met outreachend werken wordt actief ingezet op het leggen van contact met groepen jongeren die weinig of niet worden bereikt. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? En wat kan je hiermee?

  • Antwerpen: mentaal welzijn

Er is binnen onze samenleving een groeiende aandacht voor het mentale welzijn van jongeren. Het is ook duidelijk dat het jeugdwerk een belangrijke rol kan spelen om hun mentale welzijn en hun veerkracht te versterken. Er is weliswaar geen gouden formule om met deze uitdaging aan de slag te gaan, maar er zijn wel sterke praktijkverhalen waardoor we ons graag laten inspireren.

Inschrijven

https://www.formaat.be/vorming?id=/f87a2477-85eb-eb11-bacb-000d3a4afc40