10 april 2018
Goed nieuws! Jeugdhuizen zijn vrijgesteld van onroerende voorheffing, een belasting op het inkomen uit gronden en gebouwen.

Samen met tal van andere jeugdwerkorganisaties onderhandelde Formaat hiervoor en bespaart jouw jeugdhuis jaarlijks gemakkelijk enkele honderden euro's. De meeste jeugdhuizen genieten automatisch van de vrijstelling. Dit gebeurt op basis van de gegevens op Jeugdmaps (www.jeugdmaps.be).

Om van die vrijstelling te genieten moet de Vlaamse Belastingdienst uiteraard weten waar je lokaal of gebouw gelegen is. Zowel het jeugdwerk als een groot aantal Vlaamse gemeenten deden heel wat inspanningen om de nodige gegevens aan de Belastingdienst te bezorgen. Daardoor zullen heel wat jeugdverenigingen al automatisch kunnen genieten van de vrijstelling.

Omdat je gegevens in Jeugdmaps niet helemaal correct zijn, zou het kunnen dat je (of de eigenaar van je jeugdhuis althans) toch een aanslagformulier toegestuurd krijgt door de Vlaamse Belastingdienst. Ook omwille van eventuele onduidelijkheden, ontbrekende gegevens of administratieve redenen kan er een aanslagbiljet in de brievenbus van de eigenaar van het jeugdhuis vallen. Krijgt de eigenaar een aanslagbiljet, teken dan binnen de drie maanden na ontvangst bezwaar aan om alsnog te genieten van de vrijstelling van onroerende voorheffing.

>>> Dat doe je door te surfen naar http://bit.ly/2oLTssv.

>>> Vermoed je dat je gegevens in Jeugdmaps niet kloppen? Stuur dan een mailtje naar vraaghet@formaat.be.

Meer info: vraaghet@formaat.be.