08 maart 2019
Formaat doet mee en wandelt graag aan jullie zijde in Brussel. Doe je lokaal een actie? Neem je deel aan een actie? Laat het ons weten, zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en post erin wat jullie van plan zijn! Zoek vrijdag 15 maart om 13.30 uur de vlag van Formaat aan het Noordstation in Brussel.

Formaat onderschrijft mee de eisen van Youth For Climate. Het klimaatakkoord van Parijs moest de motor zijn om effectief verandering in gang te kunnen zetten. 3 jaar later zien we dat er nog bijna niets gebeurd is. En wat erger is, dat politici niet in paniek schieten. Want de paniek moet er zijn. We hebben nog 11 (elf!) jaar om onze CO-uitstoot met 50% te doen dalen. Als we daar niet in slagen dan is de kans zeer reëel dat we naar een opwarming van 4 graden en meer gaan, met catastrofale gevolgen zoals massamigratie, verlies van biodiversiteit, hongersnoden, …. Dus er moet snel iets gebeuren. Veel landen doen al iets, velen te weinig, en België loopt echt achterop.

Formaat steunt de klimaatspijbelaars in hun acties. En we willen onze sector van jeugdhuizen, jeugdcentra en jongereninitiatieven aanmoedigen om deel te nemen aan de Global Strike For Future. Het gaat over de toekomst van de jongeren van nu en komende generaties. Welke wereld willen we hen achterlaten? Het is vanzelfsprekend dat de jeugdsector mee op de barricaden gaat staan.

Zet je zeker op aanwezig op ons Facebookevenement!

Wat kan jouw jeugdhuis of organisatie doen?

  • Zet zelf een evenement op: een mars of fietstocht van het jeugdhuis naar het stadhuis.
  • Organiseer een flash-mob, stil protest of vegi-diner-gesprek met je schepen voor klimaat.
  • Neem deel aan een al geplande manifestatie bij jou in de buurt