Stem voor de Vlaamse Jeugdraad

Op maandag 9 november gaan de verkiezingen van de Vlaamse Jeugdraad van start. 8 jongerenadviseurs en 8 jeugdwerkadviseurs zullen 3 jaar lang de belangen van kinderen, jongeren én hun organisaties vertegenwoordigen. Iedereen vanaf 12 tot en met 30 jaar kan stemmen voor de nieuwe jongerenkandidaten en thema’s.

Wat is de Vlaamse Jeugdraad?

Als officiële adviesraad voor de Vlaamse Regering versterkt de Vlaamse Jeugdraad de stem van kinderen, jongeren en hun organisaties. De Vlaamse Jeugdraad is de plek waar ministers aankloppen wanneer ze beslissingen nemen die een invloed hebben op kinderen, jongeren en hun organisaties. De Vlaamse Jeugdraad brengt ook op eigen houtje advies uit over thema’s die kinderen en jongeren belangrijk vinden.

Wat is het verschil tussen een jongerenadviseur en een jeugdwerkadviseur?

De Vlaamse Jeugdraad bestaat voor de helft uit adviseurs die verkozen worden door de jongeren in Vlaanderen. Dit zijn de jongerenadviseurs. De andere helft zijn adviseurs verkozen door de jeugdwerkorganisaties die op Vlaams niveau erkend zijn. Vanuit Formaat is Nick Beerens kandidaat als jeugdwerkadviseur (op hem kan je niet stemmen, voor jeugdwerkadviseurs geldt een apart verkiezingssysteem).

Jouw stem telt

Hoe meer stemmen er uitgebracht worden, hoe sterker het mandaat van de jeugdraad. Een verkiezing waar maar de helft van de kiezers een stem uitbrengen is maar half zo sterk als hij had kunnen zijn. Laat weten wat jij belangrijk vindt. We willen jouw stem horen!

Uitdagingen

Op 15 november wordt het jeugdwerk extra uitgedaagd. Op die dag lanceert de Jeugdraad 6 uitdagingen die jongeren van thuis uit kunnen uitvoeren. De uitdagingen zijn gekoppeld aan de 5 inhoudelijke thema's op de shortlist en 1 is gericht op stemmen binnenhalen.

Genoeg! Hoe en waar kan ik stemmen?

Volg onderstaande link naar de website van de Jeugdraad. Daar krijg je alle nodige uitleg, alsook een overzicht van alle kandidaten. Je kan stemmen tot 22 november 2020. Laat je stem horen!

https://vlaamsejeugdraad.be/nl/nieuws/hoe-moet-je-stemmen