Sport uitzenden in het jeugdhuis

Niets gezelliger dan met een hele hoop een goede sportwedstrijd mee te pikken in het jeugdhuis. Maar mag je wel zomaar de tv opzetten en naar sport kijken?

Sportwedstrijden op tv tonen in je jeugdhuis? Dat mag als je een jeugdhuistarief audiovisueel’ bij Sabam hebt. Voor zowel het jeugdhuistarief A (met evenementen) als voor het jeugdhuistarief B (zonder evenementen) kan je voor de optie audiovisueel kiezen. Voor het jeugdhuistarief A betaal je jaarlijks 100 euro meer (exclusief btw), voor jeugdhuistarief B 50 euro (exclusief btw) dan wanneer je enkel voor audio kiest.

Let wel op met de Europese en wereldkampioenschappen voetbal. Voor zulke grote evenementen heb je meestal een goedkeuring nodig. Met het voorbije Europees kampioenschap voetbal zorgde Formaat voor een toestemming van de VRT en UEFA voor een niet-commerciële vertoning van de wedstrijden. Ook dit jaar vroeg Formaat een toestemming voor al haar leden aan de VRT en de FIFA voor het wereldkampioenschap. Hier vind je precies wat je wel en niet mag doen.