Samenwerken met partners

Deskundige partners in jouw project betrekken zorgt voor draagvlak, hogere kwaliteit en dus een straffer resultaat. Een jeugdhuis heeft vaak niet alle expertise zelf in huis om jongeren op een kwalitatieve manier te begeleiden, om op een hoger niveau over het project te communiceren. Het vinden van de partners waarmee het klikt en ze op de juiste manier betrekken in jouw project vraagt een grondige verkenningsronde. Partners die het project naar een hoger niveau kunnen tillen zijn bijvoorbeeld:

  • De kunstacademie uit de buurt
  • Een cultuureducatieve organisatie
  • Individuele kunstenaars (jonge kunstenaars die hun visie en kennis willen delen)
  • Scholen
  • Het cultureel centrum uit de regio

Schuif met potentiële partners aan tafel en bekijk rustig wat je samen in de toekomst kunt gaan doen. Neem je tijd voor deze verkenning, start bij wat je nu al doet en zoek naar overlappende doelstellingen. Sommige partners zijn interessant omdat je logistieke of andere praktische ondersteuning kunt krijgen. Anderen kunnen een workshop aanbieden of willen zelfs de uitdaging aan gaan om voor een langere periode in het jeugdhuis te komen werken …of het jeugdhuis over de vloer te krijgen. Tip: start met een afgebakend project om elkaar te leren kennen, maar definieer samen ook steeds langetermijndoelstellingen.

  • Via een sjabloon voor intentieverklaringen dat je kan aanpassen naar jouw project en toekomstig partnerschap, bouw je aan een sterker partnerschap en dossier.