Postgraduaat Open Jeugdwerk

Formaat en AP bieden in 2021 voor de vierde keer het postgraduaat in het Open Jeugdwerk aan. Deze tiendaagse opleiding vertrekt vanuit jouw ervaring en biedt theoretische kaders aan rond drie grote thema’s: de leefwereld van kinderen en jongeren, superdiversiteit en organisatiebeleid.

Gedurende de verschillende lesdagen komen verschillende subthema’s aan bod: superdiversiteit in al zijn facetten, deontologie, politisering, lokaal en Vlaams jeugdbeleid, contextanalyses, open jeugdwerk … we werken voor deze lessen samen met verschillende partners, zoals Uit De Marge en De Ambrassade.

De lesmomenten worden afgewisseld met uitwisselingsmomenten met je medestudenten. Je werkt er rond je eigen cases en je persoonlijk ontwikkelingsplan.

De opleiding richt zich op jeugdwerkers met minstens twee jaar ervaring in het jeugdwerk die al een bachelor-of masteropleiding hebben afgewerkt.

Lesmomenten

Deze opleiding bestaat uit 10 dagen verspreid over januari en juni 2021. De lesmomenten vinden steeds plaats op dinsdagen. De exacte data en uren worden nog gecommuniceerd.

Prijs en inschrijven

De kostprijs van de opleiding bedraagt 900 euro. De opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof.

Om deze opleiding te kunnen starten moet je minimum 2 jaar professionele ervaring in de jeugdsector hebben opgebouwd en ben je in het bezit van een bachelor-of masterdiploma. Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet maar wel interesse hebt om deel te nemen, neem dan contact op met Jo Clauw van AP Hogeschool.

Inschrijven doe je via de website van de AP Hogeschool.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je een vraag? Contacteer Magaly Dezutter via Magaly.dezutter@formaat.be.