Opleiding voor beroepskrachten

Voor beroepskrachten die minder dan twee jaar in het jeugdhuis werken heeft Formaat een basisopleiding, bestaande uit vijf tweedaagse vormingssessies. Die kan je volgen op je eigen tempo en in de volgorde en hoeveelheid die je zelf wenst.

Samen met je collega-beroepskrachten nemen we je job, organisatie en functioneren onder de loep en helpen we je om door de bomen het bos te zien. Elk jaar sturen we inhoudelijk bij zodat de opleidingen up-to-date zijn met de maatschappelijke uitdagingen waar open jeugdwerkinitiatieven voor staan. We vertrekken vijf maal vanuit een andere focus, maar telkens met hetzelfde doel: jou sterker maken in je job als jeugdwerker.

2020 leerde ons dat vormingen niet altijd fysiek kunnen blijven doorgaan. Indien dat zo is, voorzien we een online alternatief via ZOOM.

Praktisch

Waar en wanneer

 • Rol, taak en plaats van de beroepskracht 10 en 11 februari 2021, Jeugdherberg De Ploate - Oostende
 • Werken met jongeren 31 maart en 1 april 2021, Vormingscentrum Hanenbos - Dworp
 • Organisatie ontwikkeling 9 en 10 juni 2021, CJT Ten Berg – Merelbeke 
 • Open jeugdwerk, 13 en 14 oktober 2021, Jeugdherberg Pulcinella - Antwerpen 
 • Processen om te innoveren 8 en 9 december 2021, Jeugdherberg De Blauwput - Leuven

  Voor wie

  De opleiding voor beroepskrachten is er voor wie minder dan twee jaar in dienst is. Uiteraard ben je ook na deze periode nog welkom om de opleiding te volgen. Ben je al langer dan twee jaar aan de slag? Bekijk zeker ook eens onze opleiding Postgraduaat Open Jeugdwerk

  Prijs 

  € 140 per tweedaagse (ledenprijs, inclusief overnachting)

  Meer info 

  vorming@formaat.be