Memorandum 2019 - Portret BAAS (MIJNLEUVEN)

​In ons memorandum schuiven wij – Formaat en de kinderen en jongeren in en rond jeugdhuizen – acht brede thema’s naar voor. Acht thema’s waar telkens standpunten, vragen en/of eisen aan vasthangen. We vragen politici om deze vragen ter harte te nemen. Zo zorgen we samen voor een open, sociale en solidaire samenleving.

Heel wat jongeren zijn aan het ondernemen door vanuit hun interesse en passie projecten op te starten. Toch blijft de keuze om ondernemer te worden een te grote of onbekende stap bij de beroepskeuze. Wij vinden dat ondernemerschap een optie moet zijn voor iedereen. Jongeren ervaren echter de wetgeving, regelgeving, administratie en boekhouding als grote drempels om te ondernemen.

Om ondernemersdromen en waardevolle ideeën van jongeren toch te ontwikkelen, is er de coöperatie Haven Incubator CVBA-SO. Deze coöperatie hielp op twee jaar tijd 50 jongeren tijdens hun eerste stappen in het ondernemerschap. Eén van de jeugdwerkpartners binnen Haven is mijnLeuven, hét jongerenlabel van de jeugddienst van de stad Leuven.

In onderstaande video leggen jonge Leuvense ondernemers uit was BAAS, het jeugdtraject waarbij enthousiaste en leergierige jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld worden in de wondere wereld van het ondernemen, voor hen betekend heeft. (copyright Thor Decraene)

Meer info over BAAS hier: www.mijnleuven.be/baas

Lees hier het memorandum is zijn volledigheid.