Debattle 2018: stand up, speak out!

Debattle wil dat jongeren zich in hun stad of gemeente thuis voelen. En dus ook evenveel kunnen zeggen als thuis… Welke wilde ideeën en stiekeme bezorgdheden wil je delen? Wat is jouw mening over de toekomst van de gemeente of stad? Debattle gidst je doorheen de jungle van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 en helpt jouw vurige plannen werkelijkheid worden.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 14 oktober 2018 trekt de burger naar de stembus. De verkozen bestuurders beginnen te schrijven aan de toekomstplannen van jouw stad of gemeente. Hoog tijd voor jou om te zeggen waar het beter kan en waar je van droomt. Want een goede politicus luistert naar zijn inwoners. Kan jij je goed amuseren in jouw gemeente? Ligt jouw stad er netjes, kleurrijk en mooi bij? Vraagt de gemeente regelmatig naar jouw mening? Of ontbreekt er iets? En … wat stel jij voor?

Debattle...

  • informeert jongeren: hoe werkt een gemeente? Hoe moet ik stemmen? Wat gebeurt er met mijn stem?
  • empowert jongeren en jeugdraden om hun stempel te drukken op het beleid. Met tools om te peilen naar de ideeën van jongeren. Om te lobbyen met lokale politici. Om een Debattle (jeugddebat) te organiseren met campagne en al.
  • legt samen met jongeren het verkiezingsparcours af én het traject naar de meerjarenplanning. Hun ideeën en wensen mee in het nieuwe meerjarenplan.

Impact

Het grote gemeenteraadsverkiezingenproject begeleidt jongeren om zoveel mogelijk impact te hebben op de beleidskeuzes in het nieuwe meerjarenplan. Debattle helpt jouw wilde plannen en frisse ideeën werkelijkheid worden. Hang je vast aan het Debattle Braingaininfuus en word een verkiezingsexpert. Gebruik de Debattle tools. Verzamel een hoop meningen. Maak indruk op politici. En creëer een achterban. Unite and become dynamite!

Op de website vind je tools, en een antwoord op heel wat vragen.

  • Hoe werken gemeenteraadsverkiezingen?
  • Wat is de jeugdraad?
  • Wat kan de jeugddienst voor mij doen?
  • Wat is een lijst of een kieslijst?
  • Wat gebeurt er als ik blanco of ongeldig stem?
  • Wat is het college van burgemeester en schepenen?
  • Kan ik zelf kandidaat zijn voor de gemeenteraad?

Beter lokaal jeugdbeleid

Debattle is een jongerenproject over de gemeenteraadsverkiezingen van VVJ en de Ambrassade. De Vereniging Vlaamse Jeugddiensten ijvert voor meer, beter en breder lokaal jeugdbeleid in Vlaanderen. De Ambrassade zet de jeugd, het jeugdwerk, jeugdinformatie en het jeugdbeleid op de kaart. Ze versterken de positie van kinderen en jongeren in de samenleving en hebben een positieve impact op hun levenskwaliteit. Formaat is een van de vele partners.

Heb je vragen of wil je meer informatie? > Surf naar www.debattle.be. Stand up and speak out.