De Bootmannen varen uit

​De Bootmannen is een ambitieus multidisciplinair bootbouw- en filmproject van Minus One - Centrum voor jongerencultuur - in het Rabotpark. Het is een samenwerking met organisaties Jong Gent in Actie, Refu interim en Vzw jong, met de steun van Stad Gent (Alles Kan) en de Vlaamse Overheid.

De bootmannen brengt een bonte mix van zeven jongeren en zeven begeleiders samen in een gedeeld avontuur; de (jongens)droom van het bouwen van een eigen boot.

Drie dingen verbinden de Bootmannen: Ze wonen allemaal in Gent, ze delen de jongensdroom om een mooie boot te maken en op avontuur te gaan én ze zijn allemaal op zoek naar hun plaats in de maatschappij, dobberend tussen hun jeugdige idealen en de realiteit van de volwassen wereld.

Voor de rest zijn ze vooral heel verschillend. In leeftijd, karakter, geloofsovertuiging, afkomst, levenspad. Sommigen van ons zoeken hun plek als jonge kunstenaar in de artistieke sector. Anderen hebben een migratieachtergrond en zoeken een balans tussen de twee culturen waarin ze zijn opgegroeid. Nog anderen hebben het thuis niet breed en zoeken een weg om een comfortabel leven te leiden.

Samen maakten ze op vijf dagen tijd een boot van gekregen materialen van genereuze Gentenaren en Gentse organisaties, onder andere ook van DOK en Cirq. Met die boot, die Ramses gedoopt werd, ondernamen ze een driedaagse avontuurlijke tocht van Gent naar Deinze.

Het was een toch vol spanning, vreugde, tragiek, samenhorigheid, vermoeidheid, opluchting, frustratie, creativiteit ... Het ganse proces werd door 2 cameramensen, een klankman en de jongeren zelf gedocumenteerd in een roadmovie/ sociaal portret / documentaire, die in première gaat op Sorry Not Sorry, zaterdag 23/9 om 19u @ DOK.