De 24 uur van projectmedewerkster Lindsi

Hey! Ik ben Lindsi, 26 jaar. Sinds oktober ben ik projectmedewerkster bij jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo. Versafdeling, zo heet ons ondernemerschapsproject. Het is een parapluterm voor allerlei initiatieven binnen het jeugdhuis waarbij we jongeren onder- steunen in hun ideeën. Van het runnen van een atelier tot het starten van een sportclub, Sojo zit vol met ondernemende jongeren.

10.00: Pendelpret! Mensen verklaren mij weleens gek omdat ik in Gent woon en werk in Leuven. Maar dat uurtje op de trein is me-time. Een goed boek of een grappige podcast en ik ben helemaal klaar voor een dag in Sojo.

11.00: Aangekomen in het jeugdhuis en blij dat de zomer eraan komt! Het geweldige buitenterras is zeker een pluspunt aan mijn job, ideaal om buiten workshops te houden of om in de zon te vergaderen. Zie je trouwens die lemen oven daar? Mijn collega’s en de vrijwilligers hebben die vorig jaar zelf gebouwd.

12.30: Lunch en een wandelingetje naaronze volkstuin een beetje verderop. Die heeft kort geleden een nieuwe aanwinst gekregen: een bijenkast! Onze vrijwilligers hebben die zelf gebouwd in het atelier van onze vrienden van Saté. Imker Jenne leert ons hoe we die bij- en goed verzorgen. En dan verkopen we bin- nenkort Sojoning!

data/upload/assets/24uurvanlindsi1.jpg

13.00: Tijd om alles klaar te zetten voor Prutscafé. Vandaag gaan we aan de slag met tie dye. Prutscafé is ons woensdagnamiddaga- telier voor jongeren onder 18 jaar, waarin we met DIY-technieken ‘prutsen’. Ondernemerschap begint namelijk in het experiment ;-)

14.30: Heerlijk samen T­shirts verven in de zon. Of we ook schoenen kunnen tie dyen? Natuurlijk! ‘Zou het geen leuk idee zijn om eerst T-shirts te verven en die daarna te zeefdrukken?’ Keigoeie ideeën vandaag bij de tieners in het Prutscafé!

17.30: Alles opruimen en dan even terug achter het bureau om wat papierwerk af te krijgen. Ons kantoor is misschien een beetje euhm… slordig.

data/upload/assets/24uurvanlindsi2.jpg

19.00: Scheefdruk is Sojo’s zeefdrukate­ lier.De scheefdrukkers hebben alles zelf uit- gezocht, hun eigen druktafel gebouwd en nu runnen ze een eigen atelier. Meer DIY dan dit wordt het niet! Sinds maart heeft Scheefdruk een ruimte in Stelplaats, een oud gebouw van De Lijn dat een tijdelijke invulling kreeg.

21.00: Een eigen atelierruimte betekent meer plaats voor workshops en opdrachten.Het is echt razend druk bij Scheefdruk! Zater- dag gaan we met ons mobiel atelier drukken op verplaatsing, dus vanavond zetten we alles klaar. Het einde van een drukke maar fijne dag!

22.00: En nu … Netflix and chill!

data/upload/assets/24uurvanlindsi3.jpg