De 24 uur van projectmedewerkster Elien

Hallo! Ik ben Elien, 26 jaar. Sinds juni ben ik projectmedewerkster bij jeugdhuis Tydeeh in Mol, verantwoordelijk voor het artistieke project M.art. M.art is een multidisciplinaire speeltuin voor zinnig, onzinning en kunstzinnig experiment met kunstenaars met grote én kleine ‘K’ tussen 15 en 30 jaar uit de Molse omgeving.

7.30:Rise and shine! Vandaag wordt een stevige dag en bij een stevige dag hoort een stevig ontbijt. Havermoutpannenkoeken met een appeltje in de pan, lekker! Ik moet eerlijk toegeven dat mijn ontbijt niet elke dag uit pannenkoeken bestaat, maar een kom havermout en yoghurt staan nu eenmaal niet zo mooi op de foto.

9.00: Vertrekken richting het jeugdhuis, maar niet zonder koffie. Deze KeepCup heb ik van Liesbeth gekregen, de vorige projectmedewerkerster, omdat ik volgens haar een ‘keeper’ ben. Naast koffie heb ik er ook al een cactus in vervoerd. Een duurzaam, multifunctioneel cadeau waar ik nog steeds heel blij van word!

9.30: Artistiek projectmedewerkster zijn staat gelijk aan veel rommel in je auto. Al moet ik eerlijk toegeven dat dat voor ik bij M.art werkte ook al het geval was. Sinds gisteren rij ik met een strijkplank op mijn schouder rond. De reden hiervoor? Gisteren hadden we de workshop M.artDIY: Tote bags maken.

data/upload/assets/Formaat_Magazine_1_-_mei_2018_vb_24u_Elien_0002_Layer_2.jpg

10.00: Meeting met Lara en Laurens,twee kunstenaars uit onze ateliers van Station M. Er staat van alles te gebeuren in Station M. Hoog tijd dus om Lara en Laurens in te lichten. Hou alvast 18 mei vrij in jullie agenda, want dan vindt IMPACT plaats! Een pop-up kunst- en ondernemersfestival georganiseerd door onze stagiaire Romi.

10.53: Nog snel even de puntjes op de ‘i’ zetten voor onze nieuwste expo ‘URBEX DOEL’.Met M.art krijgen we drie keer per jaar de kans om te exposeren tijdens de Gangmakers in cultuurcentrum ’t Getouw in Mol. Deze Gangmakers is het resultaat van de urbex-uitstap naar het verlaten dorp Doel sa- men met jeugdhuis Wollewei uit Turnhout en jeugdhuis De Vonk uit Geel. #KEMPENBOVEN

12.35: Oeps! Te laat voor de foto. Op het menu stond een wrap. Zo lekker dat ik vergeten ben om een foto te maken.

data/upload/assets/Formaat_Magazine_1_-_mei_2018_vb_24u_Elien_0001_Layer_3.jpg

Benieuwd naar M.art?

13.00: Naast al die leuke dingen die er vandaag te doen zijn, moet er natuurlijk ook ‘echt’ gewerkt worden. Met die slingers aan de m, is werken in het jeugdhuis alle dagen feest! Onder goedkeurend oog van Jezus en zijn apostelen wordt M.art in goede banen geleid.

15.00: Alle kleuren van de regenboog.Ons jeugdhuis beschikt al enkele jaren over een zeefdrukatelier. Een zeer leuke techniek, waarbij je supersnel resultaat ziet. Vandaag gaan we aan de slag om onze zelfgemaakte tote bags van een persoonlijk ontwerp te voorzien. Aan keuze in kleur geen gebrek!

19.30: Deze lange dag sluiten we af in Balen. Vanavond was ik een van de gastsprekers tijdens de interactieve infoavond voor de Balense jeugd- en socio-culturele verenigingen in Vrijetijdscentrum De Kruierie in Balen. Het thema van onze tafel ging over samenwerkingen tussen jeugdverenigingen en cultverenigingen. Een interessante avond, met zeer veel boeiende mensen.

data/upload/assets/Formaat_Magazine_1_-_mei_2018_vb_24u_Elien_0000_Layer_4.jpg

Beniewd naar M.art?
>>> Website
>>> Facebook
>>> Instagram