Begeleidingstraject voor lokale overheden

Formaat begeleidt je stad of gemeente bij de ontwikkeling van een duidelijke visie op open jeugdwerk. Met onze trajecten voor lokale overheden kunnen steden en gemeentes aan de slag om een uitgewerkt ondersteuningskader te ontwikkelen, zowel op inhoudelijk als op logistiek en financieel vlak.

Formaat biedt verschillende formules aan voor de begeleidingstrajecten voor lokale overheden. Je kiest zelf welk traject het beste bij jouw stad of gemeente past.

We vertrekken vanuit een grondige analyse van het bestaande open jeugdwerklandschap en de voorziene ondersteuning. Na deze analyse gaan we co-creatief nadenken over de toekomst en een traject op maat voorzien.

Dit gebeurt door:

  • Begeleiding van het lokale bestuur met betrekking tot financiĆ«le, inhoudelijke, logistieke en infrastructurele ondersteuning
  • Begeleiding van bestaande jeugdhuizen en andere jeugdinitiatieven om hun werking te versterken, herdenken en hun vrijwilligers en/of beroepskrachten te ondersteunen en te coachen

Procedure

Voel je dat er in je gemeente nood is aan een visie op en ondersteuning van open jeugdwerk? Neem contact op met Formaat en vraag een gesprek aan. Na het gesprek maakt Formaat een offerte op. Hierin staat welke stappen we zullen nemen en wat de totale kostprijs is van het traject. Die is afhankelijk van het aantal (halve) dagen dat het traject zal duren. We hanteren een vaste dagprijs. De totale prijs is ook afhankelijk van het aantal jeugdwerkingen en de grootte van het traject. 

Praktisch

Sluit dit verhaal aan bij een nood of vraag die binnen je lokale bestuur aanwezig is en wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar lokaalbeleid@formaat.be en vraag een gesprek aan. Dan bekijken we samen hoe wij jou kunnen helpen.